sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Työvälineiden fittaus

Nyt ollaan eletty jo parin kuukauden verran ns. siirtymäkautta, joksi tätä kutsun. Tämän jakson tarkoitus on irtaantua golfista, tehdä kaikkea muuta ja kerätä voimia seuraavaan kauteen. Vaikka täytyy tähän samaan hengenvetoon todeta, että mennyt kausi oli ensimmäinen missä jaksotus onnistui ja pysyin “freeshinä” läpi kauden. Kun kausi loppui European Tourin karsinnan toisessa vaiheessa, olin pari viikkoa koskematta mailoihin.

Ja nyt kun on ollut aikaa, olen käynyt tekemässä lajitteluhommia. Se on tehnyt hyvää, olen saanut totaalisesti ajatukset pois golfista. Ja nyt tiedän entistä vahvemmin sen, miksi pelaan golfia.

Sitten asiaan, eli välineisiin. Tämä siirtymäkausi on myös sitä aikaa kun viritellään välineitä huippuunsa. Olin joulukuun alussa Diswest Golfissa Suomenojalla testaamassa uudet työkalut. Oli hienoa päästä testaamaan Srixonin uudet välineet. Hyödynsimme testauksessa TrackManin antamaa dataa. Ja niille jotka ei ole kuullut kyseisestä laitteesta, se kertoo lähes kaiken mahdollisen lyönnin informaatiosta. Aina lavan kulkusuunnasta pallon kierremääriin.

Aloitetaan wedgeistä, Clevelandilta tuli uusi versio Rotex 2.0. Pelaan kahden wedgen taktiikalla johon olen jo aikaisessa vaiheessa oppinut. Lofteilla 58 ja 52. Voin kokemuksella sanoa, että uusi Rotex 2.0 pintakäsittely ei pelkästään lupaa entistä enemmän spinniä vaan se tosiaan myös tuottaa sitä.

Raudoissa päädyin uuteen Srixonin Z 745 kehäpainoitteiseen lapaan, ja ylivoimaisesti parhaiten mulla toimi Dynamic Goldin X100 varsi. Mielenkiintoinen uutuus Srixonilta on Z U45 Utility. Joka on siis sekoitus hybridiä ja rautamailaa, kuitenkin niin että se toimii enemmän rautamailan tavoin. Sitä löytyy 18, 20 ja 23 asteisena. Osumafiilis mailassa on uskomattoman hyvä, ja koska se on hyvin lähellä rautamailaa on lyönnin muokattavuus paljon helpompaa. Parhaaksi kompoksi löysin 18 ja 20 asteiset. 18 asteinen tulee korvaamaan entisen rauta-2:sen, eli tulen käyttämään tätä paljon myös avauksissa lyhyemmillä par-4:lla. Jälkimmäinen (20 ast) tulee todennäköisesti korvaamaan rauta-3:sen, koska pystyn lyömään Utilityllä enemmän erivaihtoehtoisia lyöntejä. Hybrideissä Srixon toi markkinoille Z H45 mallin, mistä löytyy loftit 16, 19 ja 22. Tämä eroaa edelliseen Utilityyn omasta mielestä eniten siinä, että tällä hybridillä on helpompi saada pallo korkeaan kaareen. Tulenkin vaihtelemaan “pelaavaa kokoonpanoa” bägissä aina olosuhteiden mukaan. Eli hybridi 19 asteisen ja utility 18 asteisen välillä.

Väyläpuissa mallin nimeä kantaa Z F45, mistä löytyy kolmea eri loftvaihtoehtoa 13, 15 ja 17 asteiset. Tästä paras jatkumo utilityn ja hybridin perään oli 15 asteinen. Maila istuu todella hyvin silmään, ja osumatuntuma on todella hyvä. Lavan pohjasta löytyy paino jota vaihtamalla pystyy säätelemään pallon lähtökulmaa sekä spinniä. Myös lofti ja liekulmat ovat säädettävissä.

Sirxon Z 545 driverissa toistuu pitkälle samat asiat kuin tuossa väyläpuussa. Mutta driverissa on kaksi vaihdettavaa painoa lavan pohjassa. Näitä säätelemällä voit tehdä lavasta joko enemmän draw tai fade painotteisen. Fittauksessa löin aika paljon drivejä vähän eri setupeilla ja varsilla, jotka tuottivat sitten eri kierteitä. Mutta hallissa lyötynä, päällimmäisenä mailasta jäi ehdottomasti mieleen loistava osumatuntuma. Loftvaihtoehdot ovat 9,5 ja 10,5.

Jatkan edelleen Srixonin Z-STAR XV pallolla.

Käy tutustumassa Srixon ja Clevelandin tuotteisiin alta löytyvistä linkeistä:Ja mikäli haluat päästä kokeilemaan kyseisiä välineitä, Diswest Golfin asiantuntijat palvelevat mielellään. Tutustu tarkemmin osoitteessa:


Puttiasento vaihtoi myös hieman muotoaan. Antti Vaalaksen puttianalysaattoria (Sam Putting Lab) sekä Antin puttiasiantuntijapalveluita hyödyntäen, olen hakeanut puttiin ryhdikkäämpää ja sitä kautta tasapainoisempaa liikettä. Asentoa muutettiin yllättävän paljon, mutta jo nyt se alkaa tuntumaan omalta. Niin kuin kaikessa, tässäkin harjoitus tekee mestarin.

Innolla odotan uusien välineiden käyttöönottoa. Seuraavaa reissukin lähestyy kovaa vauhtia kun 9. tammikuuta otan kohteeksi Malagan. Kahden viikon jakson aikana pelaan kaksi Gecko Pro Tourin kisaa.


– Henkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti