sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Virheiden kautta

Kuva: Juha Hakulinen

Kärsivällisyys, keskittyminen, luottamus. Siinä kolme tärkeää asiaa hyvän golfkierroksen perustana. Yleensä kun noissa asioissa onnistuu läpi kierroksen, lopputulos ei voi olla kovinkaan katastrofaalinen. Vaan usein se on hyvä!

Se mitä itselleni on tapahtunut lähes kaikilla kierroksilla alkukauden kolmen kisan aikana, on se että nuo asiat ei ole pysynyt mukana kaikkia 18 reikää. Olen saattanut pelata 15 reikää hyvin, mutta jossain vaiheessa kierrosta on tullut muutaman reiän pimeä jakso. Niin myös Paltamon kisassa. 

Eilinen kierros herätti minut! Vaikka voitin torstain PRO-am kisan 70 (-2) tuloksella, siihenkin mahtui yksi pimeä hetki. Niin myös ensimmäiseen kisakierrokseen, ja eilen räjähti oikein kunnolla! :D Olin 11 reiän jälkeen parissa, löin väylällä 12. täydellisen avauksen veden yli. Kaikki tuntui olevan hallussa. 139m lipulle, aivan puskista lähtenyt iso kierre vasemmalle ojaan. Siihen tuplakorttiin, ja kärsivällisyys oli kadotettu. Mies kävi kuumana kuin hellankoukku, jota seurasi se suurin virhe mitä golfissa voi tehdä: vihan tunne oli läsnä vielä seuraavan väylän avauksessa. Kaikki tietää miten siinä käy, ja loppu on historiaa.

Aina olisi kiva pelata hyvin, mutta joskus pitää ottaa turpiin oikeen kunnolla. Mun mielestä tällaiset kohdat on aina kasvun paikkoja, virheistä opitaan. Mietin miksi niin tapahtui, otan opiksi ja jatkan matkaa taas viisaampana. Jo pelkästään että kirjoitan tänne, auttaa minua oppimaan. Oppi minulle tästä on se, että älä ikinä luule mitään, vaan keskity siihen hetkeen ja seuraavaan lyöntiin niin hyvin kuin pystyt. Perusasioita, mutta niiden kanssa pitää jatkuvasti tehdä töitä!

Nyt on aika jatkaa eteenpäin, viisaampana. Ensi viikolla Finnish Tour jatkuu Peuramaalla torstaista lauantaihin, siellä taas uusi mahdollisuus! Sitä ennen vähän lepoa ja treeniä!

Uuteen nousuun! :)

- HenkkaEi kommentteja:

Lähetä kommentti