perjantai 27. huhtikuuta 2018

Matka Kiinaan

 Viimeisiä päiviä viedään täällä Kiinassa, ylihuomenna sunnuntaina on aika kerätä kaikki kamat ja palata takaisin kotoiseen Suomeen. Neljän kuukauden pesti on tarjonnut paljon kokemuksia, uudenoppimista ja uusia ystäviä. Uuteen kulttuuriin on ollut mielenkiintoista tutustua, ja myös todeta kuluneen sanonnan tavoin, että on meillä asiat niin hyvin Suomessa. Toisaalta jotkut asiat kuten puhelimeen liittyvät käytännön sovellukset toimivat täällä moitteettomasti, ja kylälle lähtiessä pelkällä puhelimella pärjää hyvin. Taxi, maksaminen, rahansiirtäminen, ruuan tilaaminen, hotelli, lennot, leffaliput yms tapahtuu nopeasti ja kätevästi samalla aplikaatiolla. Onhan Suomessakin jo vastaavia sovelluksia käytössä, ja varmasti yleistyy kokoajan.

Lähdin tänne siis auttamaan tätä akatemiaa opetuksissa. Opetukset ovat lähes kaikki olleet lapsille, yksittäisiä tai pieniä ryhmiä. Täällä kun yhdelle valmentajalle annetaan ainoastaan 4 oppilasta kerrallaan, niin välillä on tuntunut että valmentajia on enemmän kuin itse oppilaita. Senpä takia usein yhteisten alkulämmittelyjen jälkeen osa valmentajista jää ilman yhtään oppilasta pyörittelemään peukaloita. No ehkä joku päivä lapsia on niin paljon, että kaikkien valmentajien ryhmät on täynnä. Välillä on täytynyt vaan todeta että, Kiinassa Kiinalaiseen tyyliin.

Olin myös yhden viikon vetämässä treenejä toisella kentällä Blue Bayssä, jossa on viimeisen päälle kenttä ja harjoitusalueet. Siellä on noin kymmenkunta kilpailevaa 12-17 vuotiasta junioria, ja he ovat tämän akatemian "Eliitti ryhmä". Siellä on lupaavia yksilöitä, ja kovia harjoittelemaan. Junnut treenavat lähes joka päivä. Isona miinuspuolena on todettava että suurin osa lapsista on lopettanut koulun ja panostaan ainoastaan golfiin. Sitä täällä ollaan seuraavaksi muuttamassa, niin että tulevaisuudessa akatemian yhteyteen saadaan koulu, jotta nämä kaksi asiaa saadaan sovitettua yhteen.

Kaiken näiden opetuksien ohella on myös jäänyt aikaa itse harjoitella, ja olen saanut vedettyä harjoituksien valossa ihan hyvän kevään. Viime syksynä hajonnut ranne ei ole juurikaan enään muistutellut itsestään, vaan kaikki on valmista tulevaan kisakauteen. Nimittäin ensi viikolla pelataan ensimmäinen Finnish Tourin osakilpailu Nordcenterissä. Maanantaina kotiin, ja torstaina pääsee viimein kisaamaan!

Kiina kiittää ja kuittaa!

- Henkka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti