sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Päivitystä kesän tapahtumista

Lämmin, jopa kuuma kesä on kääntynyt syksyn puolelle. Aurinko helli meitä pitkin kesää, ja sitä myöden myös peli alkoi kääntymään alkukauden kylmästä lämpimään. Alkukauden jälkeen peli alkoi virkoamaan, ja tasaisuus alkoi löytymään. Tärkeä käänne tapahtui, kun päätin lähteä reikäpeli kisojen sijasta pelaamaan kolmen päivän lyöntipelikisaa Viroon. Niitvälja Karikas Cup by Danske Bank pelattiin, yllättäen, Niitvälja Golfissa. Kauden ensimmäinen ehjä kilpailu tuotti voiton kahden lyönnin turvin tuloksin 69-70-72.

Lyöntipeli SM kisat pelattiin kauniilla Aura Golfin kentällä. Pitkäpeli oli riittävällä tasolla tehdä hyvää tulosta, mutta puttipeli oli jarruttamassa menoa. Tulokset 71-75-68-71 jättivät minut lopulta sijalle T13.

Jokavuotinen Kivitippu PRO-am pelattiin jälleen Järviseudun Golfissa. Sielläkin jäi paljon hyviä paikkoja käyttämättä greeneillä, mutta tulokset 69-72-69 toivat kuitenkin neljännen sijan.

Heti seuraavana päivä Kivitipun loputtua, ajoin Vierumäelle maanantaikarsintaan CT kisaan. Pelasin siellä navakassa tuulessa tuloksen 71, jolla irtosi voitto ja paikka itse kisaan. Itse kilpailu oli kuitenkin epätyypillistä vuoristorataa, kahden kierroksen aikana tehdyt 10 birdietä sai vastapainokseen liikaa paarin ylittäneitä tuloksia. Niinpä tie nousi pystyyn kahden kierroksen jälkeen tuloksin 72-76.

Seuranmestaruuskilpailut on aina ollut tapahtuma johon on halunnut osallistua, niin myös tänä vuonna. Ollaan aina saatu hyviä taisteluja muiden kilpapelureiden kanssa, eikä tämäkään vuosi tehnyt poikkeusta. Viimeisenä päivänä oltiin pariin otteeseen Miki Kurosen kanssa tasoissa, mutta maaliviivan ylittämisen jälkeen ero oli tällä kertaa lopulta kaksi lyöntiä minun edukseni. Ekan päivän tulokset olivat jo sitä luokkaa mitä toivoo näkevänsä enemmän, ja viimeinen sen sijaan jätti paljon parannettavaa. Tulokset 68-66-77.

Elo- syyskuun vaihteessa pelattiin taas Nordic Leagueen kuuluva Finnish Open, tällä kertaa Jaakko Mäkitalon ja Timberwisen yhteistyönä. Alastaron kisakireelle kentälle oli viritetty juuri sellaiset olosuhteet kuin tämän tason kilpailu edellyttää. Huippu kunnossa oleva kenttä yhdistettynä reiluun ja hyvään lay outtiin. Oma peli oli tasaista läpi kisan, ja tuloksilla 70-72-70 irtosi sija T8.

Kisoja on ollut paljon pitkin kesää, ja aina jää jotain parannettavaa. Sen takia kisat toimii loistavana palautteen antajana itselleen, kisat ei valehtele sen hetken kuntoa, ja niistä voi aina oppia jotain. Ne myös kertovat mitkä osa-alueet on milläkin tasolla, ja mitä tarvii parantaa.

Seuraava kisa on Suomen kisakauden päättävä Finnish Tour Finaali, Vierumäellä (13.9.-15.9.). Sen jälkeen on viikko välissä ennen ET-karsintoja Italiassa (25.9.-28.9.).

- Henkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti